oktober 2018

DE HINDE  CHAMPAGNE-AMBASSADEUR!

Hier zijn we trots op: Restaurant de Hinde uit Hindeloopen is  de tweede officiële Laurent-Perrier Ambassadeur geworden!

Fryslân Culinair Restaurant Logement de Hinde

#restaurantdehinde #laurentperrier #friesland #ambassadeur2018 #kwastwijnkopers

 

14 oktober 2018

Fryslan Culinair!

Het jaarlijkse evenement van Fryslân Culinair in De Kanselarij te Leeuwarden werd druk bezocht. Voorzitter Bea Ligthart opende op haar kenmerkende inspirerende  wijze het evenement en heette tevens de nieuw aangesloten restaurants welkom.

Het culinaire deel was van hoog niveau en werd zowel binnen als in de tuin, onder bijna zomerse omstandigheden, geserveerd. Kers op de taart was de uitreiking van Het Zilveren Koksmes door CdK Arno Brok aan Reitse en Tryntsje Spanninga, die zich daarmee het erelidmaatschap van Fryslan Culinair verwierven, als dank voor hun jarenlange inzet voor de Friese culinaire wereld.

18 augustus 2018

JOOP BRAAKHEKKE BOKAAL 2018 voor de lekkerste Friese Zoetelief koek.

Op het terras van De Hinde vond deze verkiezing plaats onder leiding van Robert Van Beckhoven (Heel Holland bakt). Bakkerij De Vliegende Hond uit Wolvega vloog er met de felbegeerde bokaal vandoor. 

16-12-2017
Winterbarbecue

Op zaterdag 16  december jl. 2017 vond onze winterbarbecue plaats.  
De haven bood een sprookjesachtige aanblik door de grote verlichte kerstboom en ook in en om de Hinde schitterden de kerstlichtjes.  Op het terras grillde Harmen Ligthart met vakmanschap het prachtige vlees van Janna, de koe met een verhaal. Binnen werd gegeten, het was er vol, feestelijk en uiterst gezellig. Het aperitief, een volle sprankelende Riesling,  luidde een mooi menu in, waarin het ''vlees van Janna'', afkomstig van de zelfslachtende slagerij Walburg uit Tzum, de hoofdtoon voerde. Anne-Renske Oenema vertelde als één van de voormalige eigenaars van Janna, de gasten er meer over.

8-10-2017
Fryslan Culinair in het ir.D.F.Woudagemaal te Lemmer
Tussen de indrukwekkende stoommachines vond deze keer de  jaarlijkse proeverij plaats van alle bij FC aangesloten restaurants. Er waren veel bezoekers, het weer werkte prachtig mee. Voorzitter Bea Ligthart opende het evenement. Hilda Boesjes, directeur van het stoomgemaal, hield een boeiende voordracht over de historie en het  heden van dit monument. Elk van de restaurants verzorgde een (overheerlijk) onderdeel van het menu,  waarvan zowel binnen als buiten kon worden genoten. Van de Hinde, oftewel Harmen Ligthart en zijn crew, kwam als nagerecht een herfstgekruid stoofpeertje met sabayon en parfait.

21-08-2017
Braakhekke-bokaal naar Bakker Braaksma.
De jaarlijkse produktenverkiezing van Fryslan Culinair, gehouden op het terras van De Hinde, werd gewonnen door bakker Braaksma (Oenkerk) met het lekkerste Fryske dúmke.
Vorig jaar sleepte deze  bakker de bokaal binnen met de lekkerste Fryske Krûdkoeke . Commissaris van de Koning Arno Brok reikte de bokaal uit. De vakjury stond onder toezicht van Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt).